TopVisual.gif
 
מאכלים אנגליים
 
לאוכל האנגלי יש מוניטין גרוע ביותר, ודי במבט חוקר ב"פודינג השחור" בשביל להבין מדוע...
בשל האקלים הקר, מגוון הגידולים החקלאים באנגליה מצומצם, ובשל היותה אי , מעבר הסחורות בעבר היה קטן, לכן המטבח האנגלי המסורתי מתבסס על בשר בקר, עוף, סוגי דגים רבים, תפוחי אדמה ופירות יער.

היום אנגליה נחשבת למקום שבו פורחות מסעדות מצוינות מכל העולם, בעיקר מסעדות המציעות אוכל אוריינטלי כמו מהודו פאקיסטן וסין.

מאכלים אנגליים
צ'יפס ודגים- Fish & chips – מנת "רחוב" בדומה לפלאפל, דגים מטוגנים עם צ'יפס, מגולגלים בנייר סופג ונייר עיתון.
פאי הרועים- Shepherd's Pie – עם בשר טחון, ירקות ותפוחי אדמה.
מאכלי אגא-AGA – האגא הוא בעצם תנור אפייה מסורתי, הדולק בכל שעות היממה, ומסמל את הכפריות האנגלית , היום יש חזרה לבישול ולאפייה בתנור זה.
האגיס- Haggis  - מאכל סקוטי- קיבת כבש ממולאת בשיבולת שועל עם חלקים פנימיים של כבש.
יורקשייר פודינג- Yorkshire Pudding – הוא לא פודינג כמו שאנו רגילים לחשוב, זו בלילה הנאפית בתבנית שקעים (כמו המאפינס) ממנה יוצאות מעין לחמניות חלולות המוגשות ליד מנות בשר הכוללות רוטב לטבילה, היורקשייר פודינג משמש גם כקערה למגוון מילויים.
פודינג שחור-- Black pudding - נקניק דם עם שומן חזיר , גם הוא לא ממש... פודינג!
ארוחת בוקר אנגלית מלאה- Full English Breakfast - כוללת : חביתה עם בייקון (נקניק חזיר) , נקניקים, לחם מטוגן, טוסט עם שעועית, דגים מעושנים, ריבות, דגנים, מיצים, פודינג, תה, קפה ועוד.

קינוחים
סקונס – Scones – לחמניות מתקתקות עם חמאה, שמנת וריבה ( יש גם גרסה מלוחה)
שרלוט- Charlotte – פודינג לחם- על מצע של לחם או עוגת ספוג עם חמאה, שמים מחית פירות ופודינג ואופים או אוכלים קר( תלוי במרכיבי הפודינג)
קראמבל-  - Crumbel - קינוח אפוי שבו שכבה עבה של פירות ומעליה שכבה של פרורי בצק עם סוכר וחמאה.
תותים- תותים עם הכל - על בלינצ'ס, עם קצפת, עם פודינג, בריבה ובזיגוג.

*טיפ - במסעדות היוקרה בערב, נהוג שגברים מגיעים עם מקטורן ועניבה ורצוי לברר מראש את קוד הלבוש אם מזמינים מקום למסעדה כזאת.

משקאות
בירות- הסוגים המוכרים והנפוצים: גיניס- Guinness , פולרס- Fullers , הובגובלין- Hobgoblin , ניוקאסל- Newcastle
ג'ין – במקור הגיע לאנגליה מהולנד , אך אומץ בשמחה באנגליה, הוא מופק ע"י התססה וזיקוק של דגנים בתוספת צמחי תיבול. בשל חוזקו נהוג לשתות אותו בקוקטילים או בתוספת מי טוניק.
וויסקי- הוויסקי הטוב- מקורו בסקוטלנד, במאה החמישית הוא הומצא בתור תרופה ( כנראה בכלל באירלנד..) , המטופלים שמאוד נהנו מהשפעת ה"תרופה", היו הגורם הראשון להפצת המשקה המשכר.
ישנם סוגי וויסקי רבים ולכל אחד מהם טעם מעט שונה, הוויסקי משתבח עם הזמן והישנים ביותר הם גם היקרים.
הסקוטים שותים את הוויסקי כמו שהוא ללא קרח ועם מים בצד.
תה - את התה האנגלי המסורתי שותים אחה"צ בד"כ בשעה חמש, Five o'clock tea , בלווי עוגיות ומיני מאפים, ישנם בתי תה ומלונות מפוארים שעורכים את המנהג ברוב הדר עד היום, לשם מגיעים בלבוש הולם ומתנהגים מאוד מאוד ב.... נימוס!

הפאב האנגלי - PUB– ( קיצור של Public House )
באנגליה אין מספיק שמש לגידול גפנים ולכן תרבות היין לא מפותחת כמו בארצות אירופאיות אחרות, לעומת זה התפתחו מאוד המשקאות המבוססים על שעורה.
בפאבים האנגליים ניתן למצוא סוגי בירות רבים וסוגי וויסקי שונים ומשובחים.
אם על השלט של המקום כתוב " Free House" , סימן שהפאב עצמאי ולא תלוי במבשלת בירה מסוימת ולכן יהיה בו מבחר רב יותר של בירות.
כאשר יש שלט " Real Ale " , זה סימן טוב , שהשיכר אמיתי.
השעות המוצלחות ביותר בפאבים ,הן שעות אחה"צ ,כאשר האנגלים חוזרים מהעבודה ואז ממש מרגישים את אווירת הפאב.
 
 
 
 
דף הבית   אודות   עלינו   צור קשר
099 בנית אתרים