TopVisual.gif
 
מאכלים יוונים
 
ביוון האוכל הוא , ראשית כל, אירוע חברתי המשתלב בכל מקום ובכל הזדמנות, בבית, בחצר, ברחוב, במסעדה ובמקומות הבילוי.
כולם מכירים את הסלט היווני עם הזיתים וקוביות הגבינה המלוחה... אך האוכל ביוון מגוון מאוד, הוא עשוי בצורה פשוטה ומתבסס על מוצרים מקומיים. הוא מכיל הרבה יוגורט חמצמץ, לימון, שמן זית, עשבי תיבול, דגים, מאכלי ים ובשר כבש.

מאכלים יוונים
מזדס – Mezedes  - המנות הראשונות נקראות מזדס, אלו מנות קטנות ופשוטות הגודשות את השולחן ומתובלות לרוב בעשבי תיבול טריים, כמו- אורגנו, ריחן, רוזמרין, עלי דפנה, שום בצל ועוד...
כוריאטיקי סלטה- Choriatiki Salata  - סלט יווני, ירקות חתוכים גס, עם גבינת פטה וזיתים .
סובלאקי- Souvlaki  - שישליק או שווארמה מבשר כבש, חזיר , או עוף בד"כ מוגש בתוך או על פיתה עם סלט וצ'אזיקי.
צ'אזיקי – Tzatziki – יוגורט מחלב צאן עם מלפפונים , שום ושמן זית.
תמנונים- Ktapodi  - כבושים וחמצמצים או עשויים בגריל.
דולמדאקיה – Dolmadakia – עלי גפן ממולאים , מוגשים עם יוגורט ולפעמים גם עם... סוכר!
קסיופיטה-Kasiopita – מאפה עם גבינת פטה.
ספנקוטירופיטהחוריאטיקי - Spanakotiropita Horiatiki - מאפה תרד וגבינה כפרית.
סטיפאדו- Stifado - צלי בקר עם בצלים קטנים , חומץ בין יין ועשבי תיבול.
פסטיציו - Pastitsio - פסטה אפויה בבשר טחון וברוטב בשמל עם חתיכות גבינת צאן.

קינוחים
גאלאקטובוריקו- Galaktoboureko  - בצק עלים פריך עם כרמל ,הממולא בקרם גבינה מתוק ודבש.
בקלאווה – Baklava   
קדאיפי – Kadaifi

משקאות
אוזו - Ouzo - משקה חריף בניחוח אניס שנהוג לפעמים למהול במים ( בדומה לערק)
רדזינה- Retsina – יין שולחני לבן, עממי, מתובל בשרף אורנים, מסעדות רבות מכינות אותו בעצמן.
צ'יפורו- Tsipouro – משקה מזיקוק קליפות של ענבים, בדומה לגראפה או לברנדי ונחשב למשקה של עניים...

איפה אוכלים ? סוגי מסעדות ביוון
ביוון, הדרך הטובה ביותר לבדוק את איכות המסעדה – היא כמות החתולים המסתובבים סביבה.. לחתולים ביוון יש טעם מעולה וככל שיש יותר חתולים המסעדה נחשבת לטובה יותר... בנוסף , טוענים, כי בעל מסעדה שלא אוהב חתולים הוא לא ממש יווני וכך גם האוכל שהוא מגיש...

טברנה – Taverna- מסעדה המגישה אוכל יווני ויין, לפעמים מלווה במוזיקה ספונטנית.
אסטיאטוריו- Estiatorio - גם היא מסעדה מסורתית , אם כי יוקרתית יותר מהטברנה.
פסרוטברנה-  Psarotaverna – היא טברנה המתמחה במאכלי-ים ( פסרי- דג ביוונית )
פסיסטריה- Psistaria – מסעדת גריל המציעה מבחר בשרים.
קאוטוקי- Koutouki  - בית מרזח קטן שמגישים בו גם אוכל עממי.
סובלצ'דיקו- Souvlatzidiko – מזנוני סובלאקי .
אוזרי – Ouzeri - מסעדה שמגישים בה לצד האוזו – מזדס.

 
דף הבית   אודות   עלינו   צור קשר
099 בנית אתרים