TopVisual.gif
 
מאכלים גרמניים
 בגרמניה , כמו ברוב המדינות ששטחן מאוד גדול ישנם הבדלים באוכל של האזורים השונים.
האוכל בצפון גרמניה משופע בדגים של הים הצפוני ומושפע ממדינות כמו הולנד ודנמרק. האוכל בדרום גרמניה משופע בבשר וחלב ומושפע יותר מהמדינות אוסטריה ושוויץ.
מזג האוויר הקר בגרמניה לא אפשר גידולים של ירקות ופירות מגוונים ולכן, מסורתית, הוא התבסס על בשר, דגנים, ומזון שאפשר לשמר כמו תפוחי אדמה, נקניקים וכרוב כבוש.

מאכלים גרמניים
פראצל – Pretzel - בייגל מבצק שמרים עם מלח גס.
המנה העממית האופיינית ביותר – נקניקיה גדולה המוגשת עם חרדל, כרוב כבוש, פירה ובירה לבנה...
נקניקיה – Wurst- כמעט בכל מקום ניתן להזמין נקניקים ונקניקיות מסוגי בשר שונים ובכל מיני טיבולים.
נקניקיה לבנה - Weissworst- נקניקיה בהירה מתערובת של בשר חזיר ועגל.
קנודל - Knodel - בצקיות וכופתאות בכמה גרסאות ומחומרים שונים , מלוות בד"כ מנה בשרית.
שפצלה - Spatzle – בצקניות מאטריות ביצים , מוגשות עם גבינה ובצל מטוגן.
שניצל עגל וינאי - Weinerschnitzel – שניצל עגל המושאל מהמטבח הווינאי- אוסטרי ופופולארי באזור בוואריה.
כרוב חמוץ - Sauerkraut – מוגש כתוספת למנות רבות.
תפוח אדמה - Kartoffel  - אפוי, במחית, בכופתאות, מופיע בכל צורותיו כתוספת.
צלי בקר – Rheinischer Sauerbraten – צלי בקר, בד"כ כתף , המבושל עם יין.
דגי נהרות ודגים מהים הצפוני כמו - הרינג, סלומון, טרוטה, קרפיון ופירות ים.

קינוחים גרמניים
Torte, Kuchen- שם כללי לעוגות, עוגות רבות בגרמניה מוגשות כשהן מצופות בפירות יער או בשזיפים ותפוחים עם קרם.
עוגת היער השחור – Schwarzwalder Kirschtorte
קרם שניט- Cremeschnitte – בצק עלים מתוק אפוי, עם מלוי קרם בין השכבות.
רוטה גרוצה – Rote Grutze – מקפא של פירות יער עם רוטב וניל.
באומקוכן- Baumkuchen  - עוגת עץ, השכבות של העוגה מזכירות גזע עץ.
קוכן – Kuchen – עוגיות מסוגים שונים עם תבלינים כמו זנגוויל וציפורן, נהוג לאכול אותן עם שתיית הקפה.

משקאות בגרמניה
בגרמניה אוהבים לשתות גם יין אדום, יין לבן ושפריץ – יין מעורבב עם סודה, אך המשקה הבולט , ללא ספק, הוא הבירה . בכל שנה , בין החודשים ספטמבר- אוקטובר , נחגג במינכן חג הבירה הגדול מסוגו בעולם- האוקטוברפסט!

סוגי בירה בולטים - פילס, פילסנר ( Pils,Pilsner)  קולש ( Kolsch)  בירה לבנה  (Weizenbier  ) הלס (  Helles) בוק ( Bock)
דונקל ( Dunkel  ) ברלינר וייסה ( Berliner Weisse) אלטביר ( Altbier) ארדינגר ( Erdinger)
שנאפס - Schnapps - השנאפס הגרמני, בשונה מהאמריקאי שדומה יותר לליקר פירות, הוא משקה מזוקק בעל כ 40% אלכוהול ומזכיר את הוודקה.

מקומות לאכול ולשתות
בית בירה - Braeuhaus- בתי בירה וגני בירה מפורסמים בעיקר במינכן , אוכל פשוט ומסורתי בלבד והמון המון בירות שמוגשות בכוסות שנראות כמו כדים...
פונדק יין – Weinstube - מומלץ בעיקר בעיירות , אוכל פשוט ואוירה גרמנית מסורתית.
פונדק בירה - Bierstube – אותו הדבר , עם בירה במקום יין...
ארוחת בוקר-Fruhstuck
ארוחת צהריים - Mittagessen - מקובל לאכול די מוקדם , בין השעות 12.00-13.30
ארוחת ערב - Abendessen - גם אותה הגרמנים אוכלים יחסית מוקדם , בין השעות 18.00-19.00

* המלצה - לאוהבי הדגים ושאר מאכלי הים, ישנה רשת מסעדות בשם Northe  , מאוד מומלצת, הרשת קיימת בפריסה ארצית ברחבי גרמניה.
 
 
 
 
דף הבית   אודות   עלינו   צור קשר
099 בנית אתרים