TopVisual.gif
 
מאכלים ספרדיים
 המטבח הספרדי הוא מטבח ים תיכוני שמשלב בתוכו השפעות רבות ושונות, שנובעות ממיקומה הגיאוגרפי של ספרד ומהכיבושים הרבים בעברה, המבדילות אותו ממטבחים ים תיכוניים אחרים.
ישנם חלקים המושפעים מהמטבח הצרפתי, מהבישול המורי (צפון אפריקה) ואפילו גילוי אמריקה השפיע עליו במגוון חומרי הגלם שבשימוש.
ובנוסף כמובן שרצועת החוף הגדולה המקיפה את ספרד משלושה כיוונים, הביאה לכך שדגים ומאכלי ים הם מרכיבים מרכזיים באוכל.

מאכלים ספרדיים
טאפאס - Tapas - אוסף של המון מנות קטנות ומגוונות  המוגשות כליווי לשתיה (חריפה בד"כ) ישנם מאות סוגי טאפאס והספרדים עוברים לפעמים מטאפאס בר אחד למשנהו, שותים ואוכלים עד לשובע.
פאיה - Paella - תבשיל על בסיס אורז, במחבת, בד"כ מגיע עם ירקות ומאכלי ים, ולפעמים גם עם בשר.
צ'וריסוס – Chorizo - נקניקים שמנים מתובלים בשום ופפריקה ועשויים מבשר חזיר.
גאספצ'ו - Gazpacho - מרק עגבניות קר וחריף.
קלדו - Caldo - מרק צח שלידו מוגשים הירקות והבשר שבושלו בו.
אלי אולי - Ali Oli – רוטב קטלאני מורכב משמן זית, שום ולימון.
סרסואלה - Zarzuela – תבשיל של דגים ופירות ים.

קינוחים בספרד
צ'ורוס - Churros - סופגניות מוארכות עם סוכר, בבוקר נוהגים לטבול אותן בשוקולד סמיך ליד הקפה.
נטילאס - Natillas – רפרפת רכה מביצים, חלב, סוכר, לימון וקינמון.
קרמה קטלאניה – Crema catalana – הגרסה הספרדית הקטלאני לקרם ברולה, קרם שמעליו קרמל שרוף.

משקאות
סידרה- Sidra – שיכר תפוזים.
הורצ'אטה - Horchata – משקה על בסיס חלב עם מחית שקדים או גרעיני מלון.
ריווחה - Rioja  - מבחר יינות מצוינים שמיוצרים בחבל ארץ – ריווחה.
קאווה - Cava – יין מבעבע בדומה לשמפניה , אך מחירו זול יותר. פרוש שמו הוא "מערה", משום שנהוג ליישן אותו תשעה חודשים במרתפים חצובים בסלע.
שרי – Jerez - ין מחוזק, לאחר התסיסה הוא מחוזק בברנדי.
סנגריה - Sangria - פונץ יין, עשוי מיין אדום, מיץ תפוזים סוכר ופירות , מוגש קר.
מריאנדה - Merienda - קפה של אחר הצהריים, שנהוג לשתות עם עוגיות וממתקים.

* המלצה - במדריד קיימת מסעדה בשם Casa Botin, שמוגדרת ע"פ ספר השיאים של גינס כמסעדה הפעילה העתיקה ביותר בעולם, היא פועלת משנת 1725 והתפרסמה כמסעדה האהובה על המינגווי .

אתר האינטרנט של המסעדה- www.botin.es

 
דף הבית   אודות   עלינו   צור קשר
099 בנית אתרים