מאכלים איטלקיים

המטבח האיטלקי נחשב לאחד הטובים והמוכרים בעולם.
אך על איזה מטבח מדובר? לכל מחוז באיטליה יש את המעדנים שלו וישנם הבדלים בין האוכל הדרומי , הים תיכוני עם השפעות צפון אפריקה , לאוכל של צפון איטליה המושפע ממרכז אירופה.
ככלל, מעדנים רבים באיטליה התחילו כמאכלי איכרים פשוטים ואיכותיים . האיטלקים מקפידים מאוד על איכות שמן הזית , העגבניות , הגבינות היין ובצק הפסטה, והם אוהבים לקנות את המוצרים טריים בשוק.

מאכלים איטלקיים
פיצה – Pizza – מקורה של הפיצה בנאפולי ועל שמה נקראת פיצה נאפוליטנה עם האנשובי, בפיצה מרגריטה אין תוספות מיוחדות מלבד בזיליקום. פיצה ביאנקה – היא פיצה לבנה ללא רסק עגבניות והקלצונה היא פיצה מקופלת.
פפרוני – פיצה עם פלפלים.
סקלופיני – Scallopine – פרוסות דקות של עגל מטוגנות ומוגשות עם מיץ לימון או יין לבן.
קרוסטיני – Crostini – פרוסות באגט קלויות עם ממרחים שונים ומשתנים ממחוז למחוז.
לזניה – Lasagna – דפי בצק עם מילויים שונים של גבינות, ירקות ובשר.
רביולי, טורטליני, וקנלוני- הם שמות של פסטות בצורות שונות, ממולאות בכל מיני סוגים של מילוי ורטבים.
מינסטרונה – Minestrone – מרק עם ירקות , שעועית, בשר ופסטה.
פולנטה – Polenta – דייסה סמיכה מקמח תירס עם חמאה וגבינת פרמז'ן.
ריזוטו – Risotto – תבשיל אורז שנשאר רטוב ודביק עם תוספות שונות.
ניוקי – Gnocchi – בצקיות תפוחי אדמה מבושלות במים ומוגשות עם תוספות ורטבים.
פריטטה – frittata – שילוב של אומלט עם פשטידה, על בסיס ביצים ותוספות שונות – מטוגן במחבת.
אנטיפסטי – Antipasto – שם כולל לכל המתאבנים שבאים לפני הארוחה.
ספורמטו – Sformato – סוג של פשטידה תפוחה וגבוהה עם ירקות.
צ'ופינו – Cioppino – נזיד דגים איטלקי.
פסטו – Pesto – רוטב איטלקי ירוק מבוסס על בזיליקום, עשבי תיבול, שמן זית, פרמז'ן ולפעמים- צנוברים.
גבינות איטלקיות מובילות – פרמז'ן – Parmigiano , מוצרלה- Mozzarella , ריקוטה- Ricotta , פקורינו- Pecorino.

קינוחים איטלקיים
גלידה – Gelato – משמנת משובחת ובכל הטעמים שאפשר לדמיין.
זביונה – Zabaglione – קינוח המבוסס על ביצים מוקצפות בתוספת יין מרסלה.
פנפורטה – Panforte – באזור טוסקנה- עוגה דחוסה עם תבלינים שקדים ובוטנים.
טירמיסו – Tiramisu – עוגת גבינה עם בישקוטים טבולים בקפה חזק ומנת אלכוהול.
עוגיות פרטו – Biscotti di prato – עוגיות שקדים שנהוג לטבול ביין מחוזק ומתוק.
טארט פירות – מגוון גדול של טארטים במילוי קרמים, גבינות ופירות שונים.
גרניטה – Granita – מעיין "ברד" עשוי ממיץ פירות מוקפא.

משקאות איטלקיים
קפה – באיטליה הקפה מצוין, האיטלקים מתייחסים ברצינות לקפה שלהם ! שימו לב- האספרסו מאוד מרוכז ומגיע בכמות קטנטנה…
סמבוקה – Sambuca – מזכיר קצת עראק –עשוי מזרעי אניס, טעמו מתוק ושותים אותו עם קרח.
לימונצ'לו – Limoncello – ליקר לימון מתוק עם אחוזי אלכוהול בשמיים !
גראפה – Grappa – עשוי משאריות של ענבים ליין, בעל אחוז אלכוהול גבוהה.
קאמפארי – Campari – משקה אלכוהולי אדום בטעם מתוק – מר, מורכב מכ- 60 סוגי עשבים, קליפות תפוזים ותבלינים.
אמרטו – Amaretto – ליקר על בסיס שקדים.
מרסלה – Marsala – יין עם ניחוח עז, משמש לתבשילי בקר ולקינוחים.
אומרים על היינות האיטלקיים, שהמשותף להם- שהם כולם מתאימים לאוכל.
באיטליה מגדלים סוגי ענבים רבים ולכן גם יש מאות סוגי יין. ישנם כמה יינות ויקבים בולטים באזור טוסקנה-
קיאנטי קלאסיקו – Chianti – יין אדום משובח ממחבל קיאנטי שבטוסקנה.
פראסקאטי – Frascati – יין לבן מצוין
מונטפוליצ'יאנו – טוסקנה , סנג'ובזה- טוסקנה, ברונלו דה מונטאלצ'ינו- טוסקנה, ועוד רבים..

מסעדות איטלקיות
טראטוריה – Trattoria – מסעדה עממית מסורתית
אוסטריה – Osteria – מסעדה עממית פשוטה יותר עם מבחר מנות יותר מצומצם.

* המלצה – כשנכנסים למסעדה מקומית באיטליה כדאי להזמין את המנות הטיפוסיות שלה- Piatti tipici ,( פיאטי טיפיצ'י)