מאכלים הונגריים

האוכל ההונגרי ממזג השפעות שונות של עמים זרים שכבשו בעבר את הונגריה, בניהם התורכים האוסטרים ועוד..
האוכל ההונגרי חריף, מכיל המון פפריקה, תפוחי אדמה, דגים ובשר, אך לעומת זה השימוש בירקות הוא מועט באופן יחסי.
האוכל הוא כבד ולרוב מטוגן בשמן עמוק ולפעמים גם בשומן חזיר.

מאכלים הונגריים
פפריקש עוף- Paprikos csirke – צלי עוף עם פפריקה, פלפל ירוק ושמנת מתוקה.
מרק גולאש – Gulyasleves – מרק סמיך עם קוביות בשר בקר, עגבניות, ירקות, קימל ו…פפריקה!
קרומפלי לנגוס– Krumpli Langos – לביבות מבצק תפוחי אדמה.
קרומפלי – Krumpli – פשטידת שכבות של נקניק ,תפוחי אדמה, ביצים קשות ושמנת חמוצה.
לצ'ו ( לצ'ה)- Lecso – השקשוקה ההונגרית, עם עגבניות ,פלפלים בכמה צבעים, פלפל חריף ביצים ו…פפריקה!
עוד מאכלים עממים האופייניים להונגריה- כבד אווז, פטה אווז, שניצלים מבשר עגל וחזיר, מרקים סמיכים מסוגים שונים, מממולאים, דגים ועוד..

טיפ – ברוב המסעדות בהונגריה , אפשר להזמין חצי מנה או מנה קטנה !

קינוחים
טורוש גומבוץ – כופתאות גבינה מתוקות
בלינצ'ס (חביתיות) – ממולאים בגבינה לבנה או ריבה, עם אגוזים ורוטב שוקולד.
פוגאצ'ה – לחמניות שמרים מיוחדות ( יש גרסה מתוקה וגרסה מלוחה )
קורטוש – מאפה שמרים מתוק בצורת גליל חלול.
מרק דובדבנים
שטרודל
קרמשנידט
אטריות עם פרג וסוכר

משקאות
אוניקום- Unicom – מיוצר ע"פ נוסחה סודית שרקח ד"ר ג'וזף צוואק בשנת 1847 , משקה אלכוהולי חריף המשלב כ 40 סוגים שונים של עשבי תיבול, תבלינים וצמחי מרפא.
פאלינקה-Palinka – משקה חריף המיוצר מפירות מובחרים ומגיע ל 55% אלכוהול, ישנו מבחר גדול של פאלינקות , הידועים בהם – אגסים ושזיפים.
טוקאי -Tokaj – יין קינוח מתוק . מיוצר בחבל טוקאי שבהונגריה.
יין חם- Forralt Bor – יין חם שבושל בתבלינים, בדומה לפונטש , מוגש בחורף, בעיקר בחגיגות לקראת חג המולד.
איפה אוכלים? סוגי מסעדות בהונגריה
קווהאז/ פרסו- Presszo /Kauehaz – בית קפה
צוקרוזדה- Cukrazda – קונדיטוריה
רסטורנט -Resztorant – מסעדה לכל סוגי המאכלים
אטרם – Etterem – אוכל עממי וזול יותר
קוצ'מה- Kocsma – פאב.